Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 11 d’octubre del 2005

Els que si feien la guerra per petroli comencen a caure en mans de la justícia

Efectivament, la guerra de l’Iraq va ser una guerra per petroli. Però no una guerra perquè els J.R. de Texes confisquéssin els pous de la Mesopotàmia bíblica sinó una guerra política i mediàtica contra els EUA pagada en barrils de cru per Saddam Hussein. Centenars de polítics, empresaris i periodistes de tot el món, especialment de França, Rússia i la Xina, els tres països que van vetar al Consell de Seguretat la intervenció militar contra l’Iraq, es van embutxacar desenes de milions de dòlars a canvi de donar suport a la dictadura de Saddam. Finalment, la justícia comença a exampar-los. Avui n’ha caigut un més a França.

L'ex-ambassadeur français à l'Onu Jean-Bernard Mérimée a été placé en garde à vue lundi dans le cadre de l'enquête du juge Philippe Courroye sur des malversations présumées liées au programme "pétrole contre nourriture" en Irak, a-t-on appris mardi de sources proches du dossier.

M. Mérimée, âgé de 68 ans, notamment ancien représentant permanent de la France au Conseil de sécurité de l'Onu entre 1991 et 1995, a été placé en garde à vue lundi à la Brigade de répression de la délinquance économique (BRDE).

Le juge Courroye le soupçonne d'avoir bénéficié de largesses du régime de Saddam Hussein sous forme de bons d'achat de pétrole ou "allocations" entre 1996 et 2003.
Per més informació, aquí.