Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 17 de gener del 2006

Jyllands-Posten o l'obligada assistència a demòcrates en perill

El blog "Chroniques de l'Extrême-Centre" ha endegat una campanya de suport al diari danès Jyllands-Posten en defensa de la llibertat d'expressió i per contrarestar les amenaces que ha rebut per la publicació de 12 acudits sobre Mahoma i la religió islàmica. Una proposta de suport a la que ens adherim. Només cal que envieu el text que segueix al mail del diari jp@jp.dk i una còpia pel control de la campanya a benoitbrisefer1@yahoo.com.
Monsieur le rédacteur en chef:
Sans exprimer d’opinion sur le fond de l’affaire des caricatures du Prophète, nous tenons à saluer votre admirable courage dans la défense d’un droit essentiel à la vie démocratique, celui de la liberté d’expression, en dépit de multiples pressions et menaces. Nous exprimons également notre admiration pour Monsieur le premier ministre de votre pays, Anders Fogh Rasmussen, qui n’a pas transigé sur ce droit fondamental. Veuillez agréer, Monsieur le rédacteur en chef, l’expression de notre profonde estime.

Senyor redactor en cap:
Sense entrar en el fons de l'afer de les caricatures del Profeta (Mahoma), volem saludar el vostre admirable coratge en la defensa d'un dret essencial en la vida dermocràtica, el de la llibertat d'expressió, a despit de múltiples pressions i amenaces. Volem expressar igualment la nostra admiració pel senyor primer ministre del vostre país, Anders Fogh Rasmussen, que no ha cedit en aquest dret fonamental. Volem manifestar-li, senyor redactor en cap, l'expressió de la nostra profunda estima.

Dear Sir:
Without expressing any opinion about the caricatures of Mahomet published by your newspaper, I wish to acknowledge your courage in defending, in spite of multiple threats and pressures, an essential democractic right, freedom of speech.
I also wish to express my admiration for the Danish Prime Minister, Mr. Anders Fogh Rasmussen, who did not accept any compromise about this fundamental right.
Very sincerely yours,
Com diu Alain Hertoghe, cal defensar el dret a la caricatura i donar assistència als demòcrates en perill.