Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 18 de gener del 2006

Un mapa de l'ONU "s'oblida" d'Israel


El 29 de novembre passat, just un mes després que el nou president de l’Iran, Mahmud Ahmadinejad, digués textualment que "Israel ha de ser esborrat del mapa", se celebrava en una sala de la seu de les Nacions Unides a Nova York el “Dia de Solidaritat amb el Poble Palestí” amb un gran mapa del Pròxim Orient en el que no hi figurava l’estat d’Israel. Per si no n’hi hagués prou amb aquesta pressumpte badada, a l’inici de la sessió el senegalès Paul Badji, president del Comitè per a l’Excercici dels Drets Inalienables del Poble Palestí, es va adreçar als assistents per demanar-los un minut de silenci amb aquestes paraules: "I invite everyone present to rise and observe a minute of silence in memory of all those who have given their lives for the cause of the Palestinian people and the return of peace between Israel and Palestine” (veure el video) Tots. També els terroristes suïcides. O no?

Lapsus? Incopetència? o simple evidència del despreci dels jerarques de l’ONU cap un dels seus estats membres. Però les tébies excuses donades per la burocràcia onusiana no han aconseguit tapar l’escàndol. L’ambaixador dels Estats Units a les Nacions Unides, John Bolton, ha enviat una duríssima carta a Kofi Annan criticant l’actitud de l’organització internacional respecte Israel i blandint l’amenaça de suspendre l’aportació financera de Washington als pressupostos de l’ONU. Una carta, de moment, sense resposta.

I per aquí, sense assabantar-nos pràcticament de res. Potser que intervingui el CAC, no?

ADDENDA.- Per més informació consulteu Eye on the UN. Veure també, Chroniques de l'Extrême-Centre, Ordre 66 o Le Mont de Sisyphe.