Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dissabte, 14 de gener del 2006

Un nou revés per a l'Església del canvi climàtic

Via Chroniques de l'Extrême-Centre he tingut coneixement d'un article publicat pel diari britànic "The Guardian" (gens sospitós d'incorrecció política) que és nou jerro d'aigua freda pels membres d'aquesta secta de medioambientalistes paranoics que ja han aconseguit complicar-nos la vida a tots amb la imposició d'un reciclatge domèstic tan inútil com contraproduent. L'article resenya el contingut d'un estudi publicat a la revista "Nature" que revela que, contrariament al que es pensava, "les plantes formen part del problema de l'escalfament global".
Se les considerava des de fa temps com l'antídot pels perjudicials gasos d'efecte hivernacle, més aviat víctimes que contribuideres a l'escalfament global. Però un descobriment sorprenent ha fet que els científics se n'adonéssin que les plantes formen part del problema. Segons un estudi publicat a la revista Nature, les plantes emeten gairebé un terç del metà que s'aboca a l'atmosfera. (...) El metà és el segon gas, després del CO2, que més contribueix a l'efecte hivernacle. (...) La concentració de metà pràcticament s'ha triplicat en 150 anys, principalment per fonts biogèniques d'orígen humà com l'augment del conreu de l'arròs i del nombre d'animals rumiants flatulents. (...) Segons estimacions anteriors, aquestes fonts aboquen els dos terços dels 600 milions de tones de metà que es produeixen al món anualment. (...) Fins ara es creia que el metà biogènic provenia de la descomposició de la matèria orgànica en ambients lliures d'oxígen. Però el Dr. Keppler [l'autor de la investigació] va descobrir que les plantes emetien gas també en situacions normals, riques en oxígen: entre 10 i 1.000 vegades més metà que en les plantes en descomposició. Quan les plantes van ser exposades al sol, la quantitat de metà emesa es va incrementar.(...)
Els resultats d'aquesta investigació posen en qüestió els models informàtics utilitzats per mesurar l'impacte dels gasos d'efecte hivernacle en el clima, que es fonamenten unicament en el CO2. Uns models que han servit de base per establir les mesures contingudes en el Protocol de Kyoto, un acord internacional que només perjudicarà els països que l'apliquin i que no tindrà cap efecte significatiu sobre el clima. Això sí, servirà per malgastar milers de milions d'euros i perquè una nova burocràcia internacional visqui a costa de tot el món.