Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 24 de març del 2006

Nationalisme? Connais pas!

Els 25 caps d'estat i de govern de la UE reunits a Brussel·les per tractar sobre la política energètica han evitat, segons les agències de notícies, entrar en el problema de fons: el "nacionalisme econòmic" de diversos estats membres que dificulta l'existència de polítiques comunes en els sectors econòmics considerats estratègics. Però els homes proposen i Déu -és a dir, Chirac- disposa. I el déu de l'Elisi va disposar deixar en evidència que Europa és França i no a l'inrevés. I per això va boicotejar la intervenció del president de la patronal europea UNICE, el francès Ernest-Antoine Seillière, perquè va decidir parlar en anglès. Chirac, seguit dels ministres d'Economia i Finances i d'afers estrangers, es va aixacar del seu seient i va abandonar la sala.
BRUXELLES (AFP) - Le président Jacques Chirac a quitté la salle où les 25 dirigeants européens débutaient une réunion de travail avec le patron des patrons européens Ernest-Antoine Seillière, parce que celui-ci avait choisi de s'exprimer en anglais, a-t-on appris dans la délégation française.

Alors que M. Seillière, président français de l'Unice, organisation qui rassemble les confédérations patronales des différents pays de l'UE, commençait son intervention en anglais, le président français l'a interrompu pour s'en étonner, selon un participant.

"Je vais m'exprimer en anglais parce que c'est la langue des affaires", a répondu M. Seillière, un ancien président du Medef, l'organisation patronale française.

Pour marquer sa désapprobation, M. Chirac s'est alors levé, emmenant avec lui ses deux ministres Thierry Breton (Economie et Finances) et Philippe Douste-Blazy (Affaires étrangères), à la surprise générale.
Nationalisme? Connais pas!