Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 23 de maig del 2006

Les bones notícies de l'Iraq: el juny, la coalició comença a transferir al govern el control de la seguretat

El primer ministre iraquià Nouri al-Maliki ha anunciat que les forces armades iraquianes assumiran progressivament a partir del mes que ve la responsabilitat de la seguretat a l'Iraq. Això permetra el replegament i disminució dels efectius de la coalició internacional. Les primeres zones que passaran sota control iraquià el mes de juny seran les províncies més tranquil·les de Samawa i Amara, al sud de Bagdad. La resta es transferiran entre els mesos de juny i desembre, amb l'excepció de Bagdad, i potser de la província d'Al-Anbar, situada entre la frontera de Síria i la capital iraquiana, a l'oest del país, i on tenen el seu feu els insurgents sunnites.
"L'objectif est d'amener l'Irak à un point qui permettra le retrait de la force multinationale durant le mandat (du gouvernement irakien)", a déclaré ce responsable britannique accompagnant Blair pour sa cinquième visite en Irak depuis l'invasion de mars 2003.

"Durant ces quatre années, le rôle et la structure de la force multinationale vont évoluer et arriver à terme", a-t-il ajouté sous le sceau de l'anonymat.

Ce responsable a prédit cependant un maintien de la présence militaire britannique au-delà de ces quatre années mais dans un rôle de formation et non plus de combat.