Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 8 de juny del 2006

Mor Al Zarqawi, el gran botxí de l'Iraq després de Saddam

Sembla confirmat que el líder dels feixistes islàmics d'Al Qaeda a l'Iraq ha passat a millor vida. Abu Musab al-Zarqawi ha anat al cel a rebre d'Alà les no sé quantes verges que li corresponen per haver torturat, decapitat i assassinat milers de persones innocents. Amb la mort d'aquest criminal de la guerra i de la pau, digne candidat a tots els Nuremberg de la història, no s'ha acabat la lluita contra la pesta totalitària, però s'ha guanyat una batalla important i significativa.

Des de Bagdad, "Iraq de Model" n'informa i es felicita:

Iraqi Prime Minister Nouri al-Maliki has just announced the death of terror leader Abu Musa'ab al-Zarqawi in a joint press conference with Ambassador Khalil Zad.

Al-Maliki explained that Zarqawi (and 7 of his aides) was killed in a US-Iraqi raid in the little town of Hibhib 8 km north of Baquba after receiving tips from residents in the area.

General Casey says more details on the operation will be available in a briefing at 3 pm local time. General Casey mentioned that Zarqawi's identity was confirmed through his fingerprints.

CONGRATULATIONS TO IRAQ, CONGRATULATIONS TO THE WHOLE WORLD ON THIS VICTORY.
La localització i mort d'Al Zarqawi s'ha fet en una operació conjunta de les forces de seguretat iraquianes i les tropes de la coalició, gràcies a una delació: El primer ministre iraquià, Nuri al-Maliki, ha felicitat les forces que han participat a l'operació i ha senyalat que aquest és el final que els espera a tots aquells que optin pel terrorisme:
Ce qui s'est passé aujourd'hui est le résultat de la coopération du peuple irakien, qui a facilité une opération combinée des forces de police et de la force multinationale" dirigée par les Etats-Unis, a dit M. Maliki.

"C'est un message à tous ceux qui choisissent la voie de la violence, pour qu'ils changent de direction, avant qu'il ne soit trop tard", a-t-il prévenu.

"Merci aux forces de sécurité, la police et l'armée, merci à la Force multinationale, pour ce qu'elles font pour combattre le terrorisme", a-t-il ajouté.

L'ambassadeur des Etats-Unis à Bagdad, Zalmay Khalilzad, présent aux côtés de M. Maliki, s'est également félicité de ce "grand jour".