Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 13 de juliol del 2006

L'exèrcit iraquià assumeix el control de la seguretat en una primera província

Avui s'ha fet el primer traspàs de competències en matèria de seguretat de les forces de la coalició al govern iraquià i el seu exèrcit. Ha estat a la província de Muthanna, al sud del país, una de les més tranquil·les. Aquest traspàs continuarà els pròxims mesos fins arribar, a finals d'any, a nou províncies de les 18 que té l'Iraq.
SAMAWAH, Irak (AP) - Les forces anglaises et australiennes ont remis jeudi aux forces irakiennes le contrôle de la sécurité de la province relativement calme de Muthanna. C'est le premier transfert de ce type concernant une province entière.

Le Premier ministre Nouri al-Maliki a prévenu que des insurgés risqueraient d'organiser des attaques après le retrait des troupes étrangères. "Soyez sûrs que des terroristes veulent détruire et déjouer le processus de passation de pouvoir, en gênant le processus politique et l'unité du gouvernement national", a-t-il déclaré pendant la cérémonie de transfert de pouvoir qui s'est déroulée dans la capitale de la province, Samawah.

"Ils (les insurgés) ne ménageront aucun de leurs efforts pour contrer cette mesure et s'assurer qu'aucune autre ne sera prise. Mais avec solidarité et patience, vous couperez les mains de ceux qui veulent saboter notre province", a-t-il ajouté.

El traspàs de competències no implica la retirada de les tropes de la coalició, una part de les quals continuarà sobre el terreny per assessorar i donar suport logístic a l'exèrcit iraquià. La resta, segons les circumstàncies, podrà reforçar les zones més conflictives, especialment Bagdad.