Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 27 de setembre del 2006

Com la guerra d'Iraq genera més terrorisme

Per ordre del president Bush s'han desclassificat totes les conclusions de l'informe de NIE, o Evaluació Nacional d'Intel·ligència. Aquest informe, titulat "Tendències en el terrorisme global: implicacions pels EUA", va ser entregat al Congrés el mes d'abril, però el cap de setmana passat el "New York Times" en va publicar alguns fragments que, segons la Casa Blanca, distorsionaven les conclusions del mateix. El titular genèric que va donar la volta al món venia a ser aquest: "Experts dels EUA reconeixen que la guerra de l'Iraq ha generat més terrorisme".

Amoïnat, Bush ha ordenat la desclassificació íntegre de les conclusions perquè es pugui comprovar la manipulació. És a dir, com es van seleccionar només aquells paràgrafs que podien posar en dificultats l'administració republicana i afavorir els demòcrates, a un mes i mig de les eleccions legislatives del 7 de novembre. Tot seguit, i a tall d'exemple, reprodueixo un paràgraf de l'informe i poso en negreta el que va "oblidar" el NYT.

The Iraq conflict has become the cause celebre for jihadists, breeding a deep resentment of US involvement in the Muslim world and cultivating supporters for the global jihadist movement. Should jihadists leaving Iraq perceive themselves, and be perceived, to have failed, we judge fewer fighters will be inspired to carry on the fight.


El text íntegre de les conclusions de l'informe NIE us el podeu descarregar aquí (en pdf).