Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 11 d’octubre del 2006

Catalunya, territori comanche

BARCELONA, 10 (EUROPA PRESS).- Unos 40 jóvenes con pancartas y banderas independentistas zarandearon hoy y lanzaron botellas de plástico llenas de agua y "alguna bengala" contra los dirigentes del PP Ángel Acebes y Josep Piqué, que también recibieron "algún golpe" a la entrada de un mítin en el Centre Cultural de Martorell (Barcelona), que empezó con retraso por los incidentes, ocurridos sobre las 19.10, según explicaron a Europa Press fuentes populares.

Las mismas fuentes aseguraron que el grupo seguía a la entrada del centro cultural una vez empezado el mítin, y que portaban pancartas con las leyendas en catalán "Martorell, pueblo de trabajadores, no quiere "fachas" ni especuladores", y "En Montserrat no queremos "fachas"".

Según el PP, no había preparado ningún cordón policial a la entrada, aunque sí estaban "tres" agentes de la Guardia Civil, y, una vez empezado el acto, ya eran "siete". (20:15 h)


No cal dir que en una societat democràtica la discrepància política s'expressa a les urnes i no intimidant o impedint que l'adversari pugui exercir el seu dret a la llibertat d'expressió i reunió. Una vegada més, doncs, i per segona campanya electoral consecutiva, Catalunya esdevé un referent d'intolerància i d'assetjament a les llibertats fonamentals.

D'aquesta manera, sorgint del no res sota la dictadura franquista Catalunya ha assolit els més alts cims de la misèria democràtica. Definitivament, ja som "territori comanche". Exultants, els defensors de la terra esmolen ben bé les eines per fer front, un dia d'aquests, al setè de cavalleria.

ADDENDA.- El PSC expulsa del partit el responsable de les joventuts socialistes de Martorell, que ha reconegut haver participat en la protesta contra el PP

BARCELONA, 11 (EUROPA PRESS).- El primer secretario del PSC, José Montilla, ha ordenado la "expulsión fulminante" del partido del responsable de las juventudes socialistas en Martorell, Jordi López Forn, que ayer participó en la manifestación contra el PP que derivó en ataques a Josep Piqué y Angel Acebes, según confirmaron a Europa Press fuentes socialistas.