Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dissabte, 16 de desembre del 2006

Mengistu, el Pol Pot africà

Mengistu Haile MariamUn tribunal etíop ha reconegut culpable Mengistu Haile Mariam dels delictes de genocidi i crims contra la humanitat. La sentència, que no es coneixerà fins poc abans de Nadal, no afectarà Mengistu, que viu ric i tranquil a Zimbabwe, perquè el seu amic Robert Mugabe no té cap intenció d'extradir-lo.

La notícia amb prou feines ha transcendit. Els mitjans no se'n han fet gaire ressò ni han aprofitat per parlar de la seva dictadura, una de les més criminals de la història d'Àfrica, que ja és dir. Per què? Doncs, perquè l'interès mediàtic decau quan es tracta de denunciar els gulags de l'esquerra.

Mengistu, dictador marxista-leninista aliat de la Unió Soviètica, que va estrangular amb les seves mans el Nègus, va ser una mena de Pol Pot de l'Àfrica. La seva especialitat era provocar artificalment fams massives per assegurar-se el poder total i aprofitar-se de l'ajuda humanitària occidental, com per exemple de l'organitzada per U2 , un grup musical irlandès que, en expressió de Sorman, estava molt interessat en salvar Etiòpia de la fam però molt poc en salvar-la de Mengistu.

ADDENDA.- Per a una informació més àmplia, veure l'extensa anotació de Fernando Díaz Villanueva, Mengistu, la sangrienta vía etíope al socialismo. (Gràcies Capità Cola)