Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

diumenge, 11 de febrer del 2007

La cortina de fum de la recusació

Fa ja 15 dies -abans de tot l'enrenou de la recusació de Pérez Tremps- corria la noticia per diverses deep waters que els membres del Tribunal Constitucional del sector progressista havien filtrat el document de la seva posició sobre l'Estatut. Un document que va deixat glaçats a nacionalistes i zapateristes, ja que consideraria inconstitucionals un parell de capítols del nou Estatut i faria una interpretació estrictament constitucionalista de diversos articles ambigus o confusos. El text dels magistrats progressistes sembla que va ser enviat a El País, que no el va publicar. Ara, Jordi Pujol sembla confirmar-lo implícitament en unes declaracions:

"Esto del TC no acabará bien, pero no porque finalmente se impongan las tesis de los jueces del PP, sino porque desde el primer día ya está claro que saldrá una sentencia interpretativa que dirá que el Estatut está bien, pero a condición de que se interprete de una determinada manera", ha afirmado Pujol.

Aquesta posició dels membres del TC explicaria que la histèria contra el PP per la recusació está de fet dirigida contra tot el Tribunal Constitucional. L'argument de nacionalistes i zapateristes, que veuen que tot se'n va en orris, és que l'Estatut és constitucional perquè l'ha votat el Parlament i ha estat acceptat en referèndum. I que el tribunal Constitucional ha de callar. És a dir, la vella idea antiliberal de la supremacia de la política - del poder- per sobre de la llei i de l'estat de dret.

(Aquesta anotació no haugés estat possible sense l'aportació de l'amic F.C.)