Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 7 de febrer del 2007

La foto


La clau està en la foto. En la políticament necessària imatge d'un De Juan Chaos moribund. La foto serveix a l'esquerra abertzale per "demostrar" l'existència de víctimes polítiques de la democràcia espanyola i al govern de Zapatero per justificar un possible "gest humanitari" que li permeti recuperar el famós "procés de pau". O és que algú pot creure que sense el consentiment de les autoritats s'haurien pogut fer foto i entrevista?

Però, a diferència de Batasuna, que hi guanya tant amb la vida com amb la mort de l'etarra, el govern necessita viu a De Juana Chaos. I per això l'alimenta a la força. No és només una simple paradoxa que els defensors de l'eutanàsia voluntària vulguin impedir el dret de De Juana Chaos a morir. No. És molt pitjor. És la més pura i dura subordinació dels drets i les conviccions a l'interès polític del govern.