Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 7 de febrer del 2007

Saura: per una vegada que l'encerta!

Per una vegada, i sense que serveixi de precedent, he de dir que estic d’acord amb el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, l’ecosocialista Joan Saura, quan afirma que és partidari de la despenalització de les drogues. Jo també.

La despenalització de les drogues no vol dir desentendre’s dels seus efectes ni abandonar la seva denúncia i prevenció. La despenalització vol dir acceptar la llibertat de les persones adultes. Però, sobre tot, vol dir acabar amb un problema més greu que el que les drogues provoquen a la salut pública: el creixement i consolidació de la màfia més poderosa de la història amb la seva seqüel•la de violència i corrupció. Una màfia contra la qual han fracassat totes les polítiques repressives. Unes polítiques que, a canvi d’alguns èxits puntuals i efímers, només han servit per enterrar milers de milions de dòlars sortits de les butxaques dels contribuents i que es podrien invertir molt millor.

Encara que sembli un tòpic, l’experiència històrica de Llei Seca als Estats Units és paradigmàtica. Com escrivia l’any 1925 el periodista nord-americà H.L. Mencken, un dels crítics principals de la prohibició de l’alcohol, la Llei va crear més problemes que els que pretenia resoldre.

"Cinco años de Prohibición han tenido, por lo menos, un efecto benigno: han acabado con todos los argumentos favoritos de los prohibicionistas. Ninguna de las bendiciones y usufructos que se suponía iban a suceder luego de la aprobación de la decimoctava enmienda se ha materializado. No hay menos ebriedad en la República, sino más. No hay menos crimen, sino más. No hay menos locura, sino más. El costo del gobierno no es menor, sino sumamente mayor. El respeto por la ley no ha aumentado, más bien ha disminuido".

Deu raons per legalitzar la droga