Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 11 d’abril del 2007

Informe de la Creu Roja sobre l'Iraq

Ho recorden? Els mitjans de comunicació deien el passat mes de febrer, citant dades de l’ONU, que la guerra de l'Iraq ja havia provocat” gairebé 4 milions de refugiats i desplaçats”, de les quals “un milió vuit-centes mil persones estan desplaçades a dins de l'Iraq”.

Ara, la Creu Roja Internacional, una organització molt és fiable i seriosa que moltes ONGs i que la mateixa ONU, parla de 227.000 persones desplaçades a l’interior de l’Iraq i senyala que d’aquestes 161.000 reben tot l’essencial per viure. En un informe titulat “Civilians without protection-The ever-worsening crisis in Iraq”, explica conm la situació s’ha degradat a les zones més conflictives del país a partir de l’atac, el febrer del 2006, contra el temple de Samarra, en que la insurgència terrorista va orientar la seva estratègia en la provocació d’una guerra civil.

Si podeu, llegiu-vos-ho abans que els media comencin avui a esbombar la notícia i podreu comparar.

ADDENDA.- El diari "Le Monde", gens sospitós de proamericanisme, pubica avui una entrevista sonora amb el seu corresponsal a l'Iraq. El títol és prou significatiu: Patrice Claude, en direct de Bagdad : "L'impact du plan de sécurité est réel".

ADDENDA 2.- Una altra manipulació mediàtica la vam tenir aquest cap de setmana amb les manifestacions antinord-americanes convocades pel xiïta radical Moqtada al-Sdar a Najaf, coincidint amb el quart aniversari del derrocament de Saddam Hussein. Les xifres de manifestants que s'han publicat han anat des dels 3 milions, les més exagerades, fins a desenes de milers, les més moderades. En realitat, no arribaven a 10.000. Aquesta xifra la dóna el blogger iraquià Iraq the Model:

Speaking of the Sadrists' pitiful demonstrations. His aides were hoping to gather a million marchers for yesterday but all they could manage were less than ten thousands, that's even when they bussed people from Baghdad and Basra.
The Arabic-speaking al-Alam Iranian channel claims the number was "hundreds of thousands" but that's just al-Alam, other channels and the footage we saw all put the number between 5 and 10 thousand. I had personally been to a demonstration of 10 thousands once and what I saw yesterday was definitely smaller.
També dóna dades la pàgina oficial de la Coalició:

BAGHDAD — Citizens of Iraq assembled in Najaf Monday to conduct a demonstration against the U.S. presence in their country.
Shiite cleric Moqtada al-Sadr called for the protest on the fourth anniversary of the fall of Baghdad, when Coalition forces toppled the Saddam Hussein regime.

The number of participants that took part in the event ranged from 5,000 to 7,000, based on aerial photographs, said U.S. Army Col. Steven Boylan, a military spokesman with Multi-National Force-Iraq.

During the era of Saddam Hussein the people could not voice their opinions or freely express how they felt about the government. This changed in Dec. 2005 when millions of Iraqis voted for a democratic future during their general election of a new government.


ADDENDA 3.- Barcepundit linka a una pàgina amb fotografies i vídeos dels iraquians comprant amb tota normalitat a Suleimaniya.

ADDENDA 4.- La insurgència recluta menors amb discapacitat mental per cometre atemptats suïcides a l'Iraq.

El 21 de març una explosió va causar cinc morts en un mercat de Bagdad a més de la dels dos suïcides que duien càrregues explosives enganxades al cos. Els kamikazes no eren fanàtics ni terroristes, sinó dos nens disminuïts psíquics que la resistència de l'Iraq havia segrestat. Dos adults van acompanyar les criatures en cotxe fins al blanc de l'atac, un mercat al barri d'Adamiya. En arribar al lloc, els homes van baixar del cotxe i els dos nens es van quedar a dins. Poc després es perpetrava la massacre.

El govern de l'Iraq ha investigat aquest i d'altres atemptats, i amb l'ajuda també d'algunes ONG, han confirmat a les Nacions Unides que el terrorisme islamista es nodreix de nens amb problemes mentals per cometre els atemptats. En la majoria dels casos els terroristes segresten la canalla a la sortida dels col·legis o a la porta de casa seva. En altres ocasions les mateixes famílies entreguen els seus fills disminuïts per convertir-los en munició contra l'enemic.