Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 23 de maig del 2007

Bush derrota els demòcrates

Els demòcrates han tirat la tovallola i finalment, després de tant soroll i circ, han renunciat a vincular el finançament militar a la retirada de l'Iraq a canvi d'un plat de llenties.
WASHINGTON (Reuters) - La majorité démocrate au Congrès des Etats-Unis a provisoirement abandonné mardi ses efforts visant à inclure à la loi de financement de la guerre en Irak un calendrier de retrait des forces américaines.
Le texte de loi doit débloquer près de 100 milliards de dollars pour financer notamment les opérations militaires en Irak jusqu'en septembre.
Pour la première fois, un accord semble avoir été trouvé entre le Congrès et la Maison blanche pour inclure en revanche des conditions incitant le gouvernement de Bagdad à progresser sur la voie de la réconciliation, sous peine de se voir privé de 1,3 milliard de dollars d'aide américaine à la reconstruction.
Cette loi de finance, qui porte aussi sur les opérations en Afghanistan, devrait être votée par le Congrès d'ici la fin de la semaine.
En échange, les démocrates auraient obtenu un relèvement du salaire minimal - le premier depuis dix ans aux Etats-Unis - et tenteront par ailleurs d'ajouter 20 milliards de dollars pour financer des initiatives intérieures sur l'aide à l'agriculture, l'assurance maladie des enfants pauvres, la couverture médicale des anciens combattants et la reconstruction des Etats du sud lourdement frappés par les ouragans de 2005.
Durant els últims mesos, dia sí i altre també la internacional mediàtica ha estat destacant a bombo i platerets tots i cadascún dels acords aprovats per la majoria demòcrata al Congrés per forçar Bush a fixar un termini a la presència nord-americana a l’Iraq. Però ara que s'han baixat els pantalons, la notícia ha deixat d'interessar i ha passat despaercebuda. Per què serà?