Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 14 de setembre del 2007

El 43% dels nord-americans dónen suport a les recomanacions del general Petraeus

Segons ho recull un sondeig de Rasmussen Reports:

Forty-three percent (43%) of Americans favor the recommendation made by General David Petraeus to withdraw 30,000 soldiers from Iraq but leave 130,000 troops in place at least through the summer. A Rasmussen Reports national telephone survey found that 38% are opposed and 19% are not sure.

The survey also found that Americans may have resigned themselves to the fact that U.S. troops are likely to remain in Iraq for a long time. Seventy-one percent (71%) say that it is somewhat or very likely that “a large number of U.S. soldiers will remain in Iraq five years from today.” That would mean a large troop presence in Iraq when the next President’s first term is drawing to a close.


I quines eren, en síntesi, les recomanacions del general?

Aquestes:

S'han fet progressos significatius sobre el terreny en la batalla contra Al Qaeda i contra les milícies d'Al Sadr; aquests progressos permeten la possibilitat d'una reducció prudent del nombre de tropes nord-americanes a partir de mitjans de l'any que ve.

El nombre de víctimes civils pels grups armats s'ha reduit considerablement gràcies a un augment de l'esforç de les forces nord-americanes contra els grups violents. Tot i això, la guerra està lluny d'acabar, especialment perquè les comunitats ètniques i religioses estan implicades en una cursa violenta pel control dels recursos i del poder.

Simultàniament, la República Islàmica de l'Iran continua els seus esforços per organitzar en territori iraquià un èxerit paral·lel a l'estil d'Hezbollah que pot esdevenir una amenaça permanent per a l'estabilitat de l'Iraq.

És per tant important que els Estats Units mantinguin una presència militar a l'Iraq. Una retirada precipitada augmentaria el nivell de violència sectària, relaxant la pressió contra Al Qaeda i l'Iran, permetens a uns i altres crear en territori iraquià santuaris que els serviran després per estendre la Jihad.