Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 23 d’octubre del 2007

Més CO2, si us plau

Al Gore ha vingut a Espanya per demostrar-nos que es capaç de fer-nos més por que la nit de Halloween. Com un profeta de pel·lícula de Cecil B. De Mille, ens ha advertit de la catàstrofe bíblica que ens espera -“Espanya és el país europeu més vulnerable al canvi climàtic”- sinó deixem d’adorar el badell d’or del petroli i seguim ejaculant CO2 a tort i a dret. Un CO2 que, lluny de disminuir, s’està disparant per sobre de la previsió més pessimista, segons un dels tants estudis que es fan i es desfan.

Però, realment, hi ha tant de CO2 a l’atmosfera? Mai en el passat hi hagut tanta quantitat d’anhídrid de carboni a l’atmosfera terrestre com ara?.

La resposta és No. Pel contrari, ara hi ha menys CO2 del que hi ha hagut en la major part de la història de la terra.

L’explicació i la gràfica són d’Anton Uriarte.