Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 21 de desembre del 2007

Són molt musulmans els marroquins?

Per conèixer el grau de convicció religiosa dels marroquins dos politòlegs i un antropòleg marroqui han fet una àmplia enquesta. Els resultats, publicats per la revista marroquina Tel Quel, són aquests:

El 87% tenen l’Alcorà a casa seva, tot i que el 58,9% diu que mai l’ha llegit.

El 7% desaprova les platges mixtes

El 83% aprova que les dones portin el vel, però el 75% accepta que una dona pugui ser considerada musulmana encara que no el porti.

El 28% pensen que la religió ha de guiar la vida política, el 26,3% que la religió s’ha de limitar a la vida personal, mentre que un 44,8 % no tenen clar per quina de les dues opcions anteriors decantar-se.

El 40% refusen tota relació entre jueus i musulmans marroquins.

El 44% son favorables a la poligamia, però entre els més joves només un 36,9% hi són favorables contra un 60% a favor entre els majordes de 60 anys.

Només el 39% accepten la cohabitació entre creients i no creients.

El 21% dels joves aproven els moviments jihadistes.

El 75% refusa que un musulmà canviï de religió.

El 66% pensen que l’islam té solució per tot.