Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 14 de gener del 2008

Las broma que podia provocar una guerra

Ni una “invenció” dels Estats Units ni una “provocació” de l’Iran. L’incident de l’Estret d’Ormuz sembla que va ser obra d’un pirata de les ones, conegut com el “Filipino Monkey”, que sovint interfereix les comunicacions a la zona.

Una broma, doncs, ha estat a punt de provocar una guerra. Per sort, no ho ha aconseguit. Però el que si ha aconseguit és posar en evidència una vegada més la poca seriositat de la majoria d'"analistes" que patim en aquesta part del món civilitzat. Sense tenir ni punyetera idea del que havia passat, els nostres analistes, que com sempre no es van creure la versió nord-americana però es van empassar sense embuts la dels aiatolàs, van tenir extrasensorialment clar que tot era una maniobra del Pentàgon per donar munició a Bush contra l’Iran a l’inici de la seva gira pel Pròxim Orient.

Per a quin any alguna rectificació?