Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 17 de juny del 2008

Retorn al tercer món

Arribo a casa, després d’uns dies de viatge pel desert de Namíbia, i tinc la sensació que el tercer món està aquí i no allà. Entro a la botiga del costat de casa i és com entrar en un establiment soviètic d’estanteries buides amb alguna escurrialla miserable i caducada.

Perjudicats -com tothom- per l’alça de preu dels combustibles, els transportistes han passat de la queixa legítima al xantatge mafiós. Com que tenen el poder de tancar-nos l’aixeta del consum, l’utilitzen sense escrúpols en benefici propi i amb tota impunitat. Saben de sobres que el govern no mourà un dit per evitar aquest prejudici a tots els ciutadans.

Un govern incapaç de garantir ni el dret a la lliure circulació de persones, ni el subministrament dels bens bàsics de consum, ni el normal funcionament de l’activitat econòmica. Un govern que, amb la seva pasivitat, es mostra insensible amb els ostatges i acoquinat amb els segrestadors.

Els camioners tenen tot el dret a queixar-se i manifestar-se, però no a bloquejar les carreteres i desabastir el rebost de les nostres llars. Si fan el primer, la policia els ha de garantir l’exercici del seu dret, però si fan el segon, la policia –és a dir, el govern- té l’obligació d’impedir-ho. Si cal, amb les porres i els canons d’aigua, que per això hi són!