Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 27 de novembre del 2008

Com a la Rússia soviètica

Que el comunisme era una cosa impresentable i tan criminal com el nazisme, ho sabia tothom que volia saber-ho. Però alguns van anar fent la viu viu fins que la caiguda del mur de Berlín no els va deixar altra sortida que apostatar definitivament o afanyar-se a dissimular. Entre aquests darrers hi ha els nens pijoprogres d’Iniciativa per Catalunya, que es van estrenar amb la vaselina de l’eurocomunisme i van acabar tenyint-se de verd per evitar explicacions compromeses.

Erigits en els corconets de l’esquerra socialdemòcrata, abracen qualsevol cosa que amagui les seves arrels i els permeti surar en el procelós mercat de la política. Així, després d’abandonar discretament i vergonyosa el comunisme, van esdevenir successivament i acumulativa socialistes, feministes, ecologistes, catalanistes, sobiranistes i tots els istes que faci falta per no perdre bous i esquelles. I, sobre tot, per no perdre la menjadora, ara que en tenen una.

Gràcies a la parcel·leta de poder que han obtingut després de tants anys de carnaval ideològic, el nens d’Iniciativa es dediquen a predicar, amb la mateixa fe amb que predicaven la societat sense classes, la societat ecosostenible.

Amb aquesta nova lletania, s’oposen als transvassaments; però quan plou menys de l’habitual han de recórrer a la Moreneta per poder rentar-se la cara. Com que són incapaços de crear un sistema públic de transport competent i eficaç, posen pals a les rodes del cotxe privat. Com que no poden evitar que la gent compri, els faran pagar les bosses de plàstic perquè es moderin i facin penitència (si de veritat ho féssin pel medi ambient les prohibirien i les farien substituir per unes altres biodegradables).

A partir, doncs, de gener del 2009, als nostres mercats i botigues ja no hi haurà bosses de plàstic gratis. Les haurem de guardar com un tresor i portar-les a la butxaca quan anem a comprar. Com a la Rússia soviètica.