Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 26 de novembre del 2008

Polítics ignorants

"Caiga quien caiga" mostra en un reportatge el desconeixement de l'actualitat d'una gran part de la nostra classe política.

la secretaria d'organització del partit que governa l'Estat, el PSOE, no sap qui és el president de Rússia. Leire Pajín, després de desfer-se en elogis cap a Obama, va afirmar que el president rus era "Putin", enlloc de Medvédev. El president del PP gallec, Nuñez Feijóo, sí que va encertar la resposta. D'altra banda, ni l'exministre de Defensa Federico Trillo ni l'actual portaveu del PP, Soraya Sáez de Santamaria, saben que Lesotho està a l'Àfrica, malgrat que Soraya va intentar dissimular-ho com va poder.

El diputat del PP, Sixto González, tampoc sap on està situat Guantànamo. Per la seva banda, ni el ministre Corbacho, ni l'alcalde de Madrid, Alberto Ruíz Gallardón, ni el diputat de CiU, Josep Sánchez Llibre, saben el nom del president xinès, Hu Jintao. Sánchez Llibre també es va oblidar de Raúl Castro i va afirmar que el president de Cuba era encara Fidel Castro.

La següent pregunta d'Estíbaliz Gabilondo va ser '¿qué es el yihadismo'?. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, va aproximar-se en la seva resposta, malgrat ser poc concreta, però el diputat del PNB, Pedro María Azpiazu, va admetre no tenir "gaire idea". Alvaro Nadal, del PP, també va evitar concretar una resposta.