Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 25 de desembre del 2008

La flota de la UE no sap què fer amb els pirates


Ho explica la BBC. Un vaixell alemany captura uns pirates somalis i els deixa en llibertat perquè no tenen clara la jurisdicció legal. Això és Europa, què hi farem!
La armada alemana detuvo y desarmó a seis piratas que intentaron secuestrar un barco egipcio este jueves cerca de la costa somalí, pero no los arrestaron, le dijo a la BBC el capitán de la fragata involucrada, Ralf Kuchler.

Un vocero de la operación militar de la Unión Europea (UE) en aguas somalíes, el comandante Achim Winkler, le explicó a la BBC que aunque los piratas fueron capturados, los dejaron ir en vez de arrestarlos y llevarlos a juicio debido a la dificultad que representa el determinar la jurisdicción legal.