Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 26 de desembre del 2008

L'amenaça del tortell

Llegeixo al semanaldigital que el parlament europeu vol acabar amb l'amenaça que representa pels infants la figureta de "sorpresa" que se sol posar a l'interior d'alguns tortells tradicionals. Com que no tenien res millor que fer, s'han dedicat a legislar de valent a favor dels pobres infants que, com tothom sap, tenen uns pares i mares que solen ser una banda d'irresponsables i retrasats mentals incapaços de cuidar dels seus fills. De moment, aquest any el tortell de reis s'ha salvat perquè la figureta que aquí fem servir no s'ajusta a la definició de joguina que estableix la normativa. Però no passeu ànsia, que els nostres europarlamentaris esmenaran la llacuna a temps perquè el tortell de reis del 2010 deixi de ser una amenaça.
La tradición de introducir una figurita en la masa, la típica "sorpresa", símbolo de la buena suerte para el que la encuentre, amenazó de muerte al roscón de Reyes ante las exigentes medidas para proteger a los niños pactadas por las instituciones europeas.

Según la nueva normativa del Parlamento Europeo, se prohibirán en la Unión Europea todos aquellos juguetes contenidos en productos alimenticios en los que haya que comer el alimento para alcanzar el juguete y en los que éste no esté embalado correctamente. En ese aspecto, el roscón tenía todos los boletos para entrar de lleno en los productos a prohibir.

Sin embargo, la clave para salvarse ha sido que la figurita de la suerte que se introduce en la masa de nuestro roscón no entra dentro de la definición de juguete que figura en la normativa. Seguiremos pues, un año más, disfrutando de los deliciosos roscones adornados con rodajas de fruta escarchada de colores.


Recordeu que l'any que ve, el 2009, hi ha eleccions europees. Podeu aprofitar el vot per botar tota aquesta corrúa de papanates.