Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 5 de desembre del 2008

Objectivitat

Acabo de llegir el llibre de l'Arcadi Espada, "Periodismo práctico", i el millor que puc dir és que m'ho he passat molt bé. Cosa rara en llibres d'aquesta matèria. O és que hi ha algú que s'ho hagi passat bé alguna vegada llegint McLuhan o qualsevol altra teòric de la incomunicativa teoria de la comunicació?

A la pàgina 18, aquesta perla en resposta a la pregunta sobre què fer amb l'objectivitat:

Bueno, depende del que la infrinja. Si lo hace la derecha es porque la derecha es canalla. Si lo hace la izquierda es porque infringir la objectividad es inevitable.
"La Vanguardia" d'avui mateix ofereix un exemple, recollit per Barcepundit, que l'Arcadi podria aprofitara quan faci la primera reedició. Titular: "El 11% de la herencia genética de los españoles es musulmana". No àrab, musulmana. I això que el text de la notícia és correcte. També sorprèn que destaqui l'herència musulmana i no la jueva que és superior.

Los más de siete siglos de dominio musulmán en gran parte de la península Ibérica y la llegada de colectivos judíos en una época anterior han dejado una profunda huella en la composición genética de la población española. Según una investigación presentada ayer en la revista American Journal of Human Genetics,el 11% de la herencia genética de los españoles es de origen norteafricano, un 20% es judío sefardí y el 69% restante es ibérico autóctono.