Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 12 de febrer del 2009

Rosa Díez desbanca Rajoy i taloneja Zapatero

Un estudi del CIS apunta que el Partit Nacionalista Basc podria perdre el govern perquè, encara que es reedités el tripartit amb Eusko Alkartasuna i Ezker Batua, no aconseguirien la majoria absoluta. A Galícia, els socialistes no tindrien problema per continunar governant amb el BNG.

Però encara més interessant que això és el baròmetre de gener sobre la intenció de vot si ara es fessin eleccions generals. D'una banda, es mantindria l'empat tècnic entre socialistes i populars, malgrat la crisi ; Izquierda Unida pujaria dues dècimes, fins al 4,5%; CiU en baixaria 4 i obtindria el 3,4% dels vots. La sorpresa seria la important pujada del partit de Rosa Díez, Unión Progreso y Democracia, que gairebé triplicaria els seus resultats al passar del 1,2% dels vots de les últimes eleccions al 3,1%.

Més sorprenents encara son els resultats pel que fa a la popularitat dels líders polítics. La mediàticament silenciada Rosa Díez se situa, amb un 4,4, en el segon lloc dels líders millor valorats, a només una dècima de Zapatero, que obté la seva pitjor valoració amb un 4,5. Al darrera de Rosa Díez se situa Duran i Lleida amb un 4 i Mariano Rajoy amb un 3,5, que baixa dues posicions de cop.