Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 26 de maig del 2009

I el govern... preocupat per la calor!

Antón Uriarte publica aquesta gràfica que mostra, mes a mes, les defuncions que hi ha hagut a Espanya, per qualsevo causa, entre del 2001 i el 2007. Es pot comprovar com els mesos d'hivern són els que registren una mortalitat més elevada. Evidentment, no totes les morts de l'hivern són provocades pel fred, però el fred ajuda a que s'incrementin substancialment.

Así el invierno 2004-2005 fue especialmente frío en España, lo que coincidió con el dato de que las defunciones de Enero de aquel año marcaron el máximo del período (unas 48.000 muertes).

Aquí en el País Vasco, con datos solamente de Julio 2007- Agosto 2008, publicados por el Eustat , resulta que en Enero 2008 murieron 1.996 personas y en Junio 2008 bajaron a 1.306. En otro post, aún más lejano, escribí sobre la mortalidad en Barcelona según los meses, siguiendo un trabajo del profesor Raso (co2: Algunas ventajas del calor ), en el que también queda clara la relación del frío con el aumento de la mortalidad. No importa, a los imbéciles que nos gobiernan lo que les preocupa es que la temperatura aumente.