Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 3 d’agost del 2009

Taraneh Mousavi

Taraneh Mousavi és el nom d'una més de les moltes víctimes de la repressió del règim teocràtic iranià. Tenia 28 anys. Va ser detinguda junt amb altres 14 manifestants el passat 19 de juny en un carrer de Teheran. Amb els ulls embenats, els milicians basij la van dur a un centre d'interrogatori. El seu delicte no era només manifestar-se sinó portar un pentinat modern, anar maquillada, lluïr un mocador verd i unes sabates de talons.

Tres setmanes després de la seva desaparició, els pares de Taraneh van començar a saber el que li havia passat a la seva única filla. Un testimoni anònim els va explicar que la va veure a la presó d'Evin amb senyal inequívoques d'abusos físics i psicològics. Segons aquest testimoni, l'havien torturat i violat en grup. Un segon testimoni va afegir que un parell de dies després de la detenció, Taraneh va ingressar a l'Hospital Khomeini amb ferides a l'anus i problemes a l'úter. 
Els pares mai la van trobar a l'hospital, però una infermera els va confirmar que una jove que responia a la descripció de Taraneh havia estat traslladada per milicians basij en estat de coma i se la van endur en la mateixa situació hores després. Finalment, la família va ser informada que s'havia localitzat el seu cos cremat en el desert. 

La història de Taraneh ha arribat fins al Congrés dels Estats Units, on el congressista de Michigan Thaddeus McCotter ha mostrat la foto de la jove com exemple de l'estrepitòs fracàs del líder espiritual iranià Jamenei.