Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 23 de setembre del 2009

La UE tem el refredament d'Obama respecte l'escalfament global

Premsa, ràdio i televisió estan que no caguen venent-nos que els líders mundials, encapçalats per Obama, estan treballant durament aquests dies perquè a finals d'any, a la cimera de Copenhaguen, es renovi el Tractat de Kyoto i es dóni un impuls definitiu a la lluita contra el suposat escalfament global. En aquest rebombori mediàtic, Obama és el Sant Cristo gros. L'home providencial que resoldrà tots els problemes de la humanitat, reals i imaginaris, amb un somrís i un grapat de bones paraules. Però en realitat, el més calent és a l'aigüera. Tant peluda està la cosa, que fins i tot el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha confesat estar molt preocupat per les perspectives de la reunió del clima a Copenhaguen. "Les negociacions -ha dit- es troben en un punt mort. I no es tracta d'una simple pausa que pugui resoldre's l'any proper. Es tracta d'una agra ensulsiada de les negociacions que pot retardar l'acord durant anys".

ADDENDA.- Primer va ser la BBC. Ara, ho ha fet el New York Times. El columnista Andy Revkin comença a desmarcar-se del deliri climàtic. En tot cas, es cura en salut. Aprofitant la celebració de la cimera climàtica de Nova York titula així el seu comentari: Mentre les Nacions Unides es reuneixen per parlar sobre el Clima l'impuls s'esvaeix.