Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 10 de febrer del 2010

Krugman: L'epicentre de la crisi està a Espanya

El Nobel d'Economia Paul Krugman considera que el "cor" de la crisi es troba a Espanya, per a la qual augura anys de deflació i elevada desocupació com a conseqüència dels xocs asimètrics que afecten la zona euro, que han demostrat ser encara pitjors del que temien els més fervents euroescèptics.

En un article publicat en el bloc de l'economista en el diari 'The New York Times' titulat 'Anatomia d'un Eurodesastre', Krugman defensa que els problemes de l'economia espanyola "no són conseqüència de la irresponsabilitat fiscal", sinó que reflecteixen els xocs asimètrics' a l'eurozona, una cosa que sempre es va saber que era un problema, però que ha superat les expectatives més negatives

Most press coverage of the eurozone troubles has focused on Greece, which is understandable: Greece is up against the wall to a greater extent than anyone else. But the Greek economy is also very small; in economic terms the heart of the crisis is in Spain, which is much bigger. And as I’ve tried to point out in a number of posts, Spain’s troubles are not, despite what you may have read, the result of fiscal irresponsibility. Instead, they reflect “asymmetric shocks” within the eurozone, which were always known to be a problem, but have turned out to be an even worse problem than the euroskeptics feared.