Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 20 d’abril del 2010

Un vídeo denuncia el frau electoral al Sudán



Aquest vídeo mostra a persones identificades com autoritats del Sudan introduint vots de més a les urnes durant les recents eleccions presidencials, legislatives i regionals. La Comissió Electoral Nacional ha rebutjat l'autenticitat del vídeo i ha al·legat que no havia rebut cap queixa formal en relació als fets apareguts en les imatges.

Els suposats funcionaris del govern d'Omar Hassan al Bashir apareixen introduint paperetes a les urnes sense que estiguin presents representants de partits o observadors. Els partits sudanesos van denunciar que el Govern va impedir als seus representants supervisar el procés tant durant com després de la votació.

La gran majoria dels partits opositors van boicotejar les eleccions a causa del frau que, segons ell, s'estava orquestrant durant el procés previ. A falta de confirmació oficial, tot apunta que la formació del president, Partit Congrés Nacional, ha guanyat per un ampli marge.