Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

diumenge, 11 de juliol del 2010

Lynce xifra en 56.000 els manifestants de Barcelona contra la sentència del TC

La manifestació contra la sentència del Tribunal Constitucional ha estat probablement una de les mes grans que s'han fet a la capital catalana. Però, per poder fer una interpretació ajustada a la realitat dels fets, més enllà dels simbolismes i de l'emotivitat, cal saber-ne les dades. Les dades objectives o el més objectives possible. Perquè no és el mateix que s'hagin manifestat 1.500.000 catalans que 100.000. Lynce, una empresa especialitzada en aquesta mena de càlculs, ha ofert la xifra de 56.000 ampliable com a molt a 65.000.
Unas 56.000 personas han asistido esta tarde en Barcelona a la manifestación convocada en contra de la sentencia del Estatuto, según la estimación sistematizada efectuada por la empresa Lynce para la Agencia Efe.

Los datos facilitados por Lynce tienen un margen de error al alza del 15 por ciento, que podría elevar el número de asistentes a la marcha hasta 64.400.

Lynce es una empresa dedicada a contabilizar asistencia en manifestaciones y otras aglomeraciones humanas, mediante el tratamiento informático de imágenes fijas y en movimiento.

Las circunstancias del itinerario por donde ha transcurrido la manifestación, con abundante arbolado, han llevado a Lynce a realizar una "estimación sistematizada" para ofrecer datos fiables en un tiempo preciso, y dispondrá de una medición exacta en el plazo de dos o tres días.

Catalunya té més de 7.000.000 d'habitants.