Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 15 de setembre del 2010

Contra Sarkozy es viu millor

ACTUALITZACIÓ: Rectifico la confusió entre les circulars del 24 de juny i la del 5 d'agost. Certament, aquesta segona circular, al concretar la prioritat amb els gitanos com a grup, planteja alguns dubtes. Però s'ha de dir també que no modifica els procediments establerts en circulars anteriors.

Tothom parla de la circular del 5 d'agost , que concreta la del 24 de juny, com de la prova inequívoca que el govern francès està procedint a la deportació en massa de gitanos al marge de la llei. La veritat és que sembla que la majoria dels que informen del tema no s'han llegit cap de les dues circulars. I si ho han fet no les han entès o només han entès el que els ha convingut. Probablement, perquè a una certa classe de periodistes 15 pàgines són massa i més si estan escrites en francès. Però de la seva lectura, el que es desprèn és la voluntat decidida d'utilitzar vies legals per solucionar el problema d'arrel amb un respecte escrupulós per no infringir la legalitat, francesa i europea.