Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 16 de setembre del 2010

Nebrera, candidata a presidenta de la Generalitat

L'exdiputada del PP català Montserrat Nebrera ha anunciat aquesta tarda que es presentarà a les eleccions catalanes amb el partit que va fundar fa uns mesos, "Alternativa de Govern", una decisió que atomitza encara més el panorama polític català davant la cita del 28 de novembre. 
Nebrera ha elegit el monument dedicat al timbaler del Bruc", que en fer ressonar el seu tambor al massís de Montserrat va aconseguir fer creure a l'Exèrcit de Napoleó que eren molts menys que els seus rivals, per revelar aquesta incògnita. 
 L'exdiputada del PPC portava mesos demorant la decisió de si concorreria o no a les autonòmiques amb la seva formació i, malgrat els problemes que ha tingut per articular una estructura política a Catalunya i de la despesa que comporta una campanya electoral, ha decidit donar el salt. 
Amb l'anunci de Nebrera, les autonòmiques de novembre es presenten com unes de les més competides des del restabliment de la democràcia, perquè a les cinc llistes tradicionals (PSC, CiU, ERC, PPC i ICV-EUiA) s'afegeixen altres en principi més minoritàries que aspiren estar en l'hemicicle.

És el cas de Ciutadans, que aspira a seguir mantenint representació al Parlament, d'UPyD, de Reagrupament, de la Solidaritat Catalana per la Independència de Joan Laporta i de la de Nebrera, que pretén ser un referent liberal al Parlament.

Col·laboradors seus han precisat a Efe que, tenint en compte els pocs mitjans econòmics amb els quals compten, és possible que Nebrera només es presenti a la província de Barcelona, per concentrar esforços.

Malgrat que es dóna per fet que Nebrera encapçalarà la llista i que la lletra N és la sigla amb la qual s'identifica la formació, ella ha comentat que el candidat serà elegit democràticament pels membres de la formació.

Nebrera ha presentat a Alternativa de Govern com un partit de filosofia "profundament liberal" que pretén "regenerar el sistema polític", "fer més eficient el sector públic" i evitar "la guerra de trinxeres que s'ha generat a Catalunya respecte al model territorial".

D'acord amb aquest caràcter liberal, l'exdiputada del PPC ha garantit que el seu eix d'actuació bàsic serà la defensa de la llibertat i, a preguntes dels periodistes, ha dit que és possible que el seu partit pugui atreure persones que havien estat al PP, a CiU o en UDC, però que vol dirigir-se fonamentalment al "demòcrata descontent".

ADDENDA.- El PSC i Ciutadans pel Canvi materialitzen la ruptura