Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 21 de setembre del 2010

Vergonyós

El futur diari ARA ha rebut ja una subvenció de la Generalitat de 980.000 euros. Algú podria pensar que un projecte nou seria diferent, però no. Per això han de justificar-se abans de nèixer. Vergonyós.
El posicionament d’ARA respecte a les subvencions és el següent:

1. Considerem imprescindible una política de subvencions als mitjans de comunicació en català per la seva situació de desavantatge.
2. Creiem que aquestes subvencions s’haurien de concedir tenint present només criteris absolutament objectivables: audiència, difusió, creixement…
3. Defensem i proposem unes noves regles del joc basades en uns criteris objectius i en la plena transparència, unes noves regles que assegurin una relació clara, sana i eficaç entre el poder polític i el nostre sector. Aquesta transparència i objectivitat han d’imperar tant en les concessions d’ajuts concrets com en els acords col·laterals que afecten el conjunt del sector mediàtic, com ara els de caràcter publicitari o de compres de subscripcions, o d’altres que afectin l’ecosistema dels mèdia al nostre país.
4. Mentre això no canviï, no renunciarem a acudir a totes les convocatòries que hi hagi, ja que no fer-ho seria donar avantatge als competidors.
5. Farem públics a través de l’apartat de bones pràctiques del nostre web tots els acords d’aquest tipus que establim amb l’administració.