Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 3 de gener del 2011

Santiago Niño Becerra, és un hoax o és de veritat?

Xavier Sala i Martín:
Perdoneu que torni a treure el tema Becerra pero es que he estat llegint tot el que ha escrit aquest senyor i estic al·lucinant. Tots els mitjans de comunicacio el presenten com "el único que predijo la crisis".

De veritat?

Aqui hi ha l'entrada del seu blog a l'Abril de 2008, un cop ja era PATENT que hi havia crisi grossa!!!

Recodeu que a l'Abril dle 2008 ja era obvi que la crisi era grossa. Ja s'havia fet el famós debat electoral entre Solbes i Pizarro, el NBER ja havia dit que la crisi subprime a USA era gran i fins i tot jo, que no se fer prediccions, ja havia parlat de la "tormenta perfecta" (al desembre de 2007)!!!

Doncs be, a l'abril de 2008, el Sr Becerra prediu que el creixement del PIB espanyol per als 2008, 2009 i 2010 sera de +1,4, +0,2 i d'entre -0,1 i +0,2 respectivament. Es a dir, no prediu de cap manera la catatrofe que va venir (el creixement del PIB al 2009 va ser de -3,9%!). D'on han tret els mitjans aixo de que SNB "es el economista que predijo la crisis"??? Mes aviat diu el que deia el govern del moment: "una leve desasselerassion!".

Curiosament, al seu post de Desembre de 2004, si que "prediu" la crisi de 2005! Hahaha.

Nota per als no experts: dic "hahaha" perque al 2005 no hi va haver crisi!!!

Es veritat que el titol del seu llibre es "el Crash del 2010", pero va ser escrit al 2009. I l'article que he posat aqui es del 2004. En 5 anys pot haver canviat la prediccio del crash. De fet, entre el 2009 i ara, ha canviat el crash un parell de vegades més (a principis d'any deia que el crash seria al Maig, quan no va passar res al Maig va dir a la tardor, quan no va passar a la tardor, ara diu al 2011).
De fet, si mireu el seu blog veureu diferents prediccions sobre el 2009:

En relacio al PIB, el 21 d'abril del 2008 preveia que el PIB CREIXERIA positivament un 0,2% (per tant, això de que ell va preveure la crisi, RES DE RES).

A finals de setembre del 2008 (un cop la crisi ja era evident als EUA) preveia una reduccio del PIB entre un -0,1 i -1%. A 2 de febrer del 2009, va dir que el PIB estaria entre positiu +2,7 i negatiu -3,1%. A 15 de març deia entre -4,3 i -5,1%. Al final el PIB va caure un 3,6. 
Malgrat que va canviar la seva predicció infinitat de vegades, fixeu-vos que els seus intervals son bastant amplis, la dada real de -3,6 NO CAU EN CAP DELS INTERVALS QUE PROPOSA!!! S'ha de dir que la seva capacitat de prediccio no es massa bona!



L'economista Santiago Niño Becerra, el segón per l'esquerra a la foto, va presentar al Congrés d'Astrologia de Barcelona l'any 2005 junt amb l'astròloga Inma Fernández la ponència titulada: "Las grandes crisis socioeconómicas en la era de Piscis". Niño Becerra, és un hoax o és de veritat?