Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 17 de febrer del 2011

Condemnada a Austria per difamar Mahoma

La política austríaca Elizabeth Sabaditsch-Wolff acaba de ser condemnada en virtut de l'article 283 del codi penal austríac a pagar una multa de 480 euros pels "comentaris negatius sobre l'Islam i incitació a l'odi religiós" que va fer en un acte de partit.

Filla d'un diplomàtic, Sabaditsch-Wolff ha viscut i treballat durant alguns anys en diversos països musulmans al Pròxim Orient. Durant la seva intervenció, va criticar el tractament de les dones i la pràctica de la jihad a l'Iran, Líbia i altres països on havia viscut.

El tribunal ha determinat que l'afirmació que Mahoma va ser un "pedòfil" és difamatòria perquè si bé Aixa tenia sis anys d'edat en el moment del seu matrimoni amb el profeta i nou anys quan el matrimoni es va consumar, seguia sent la seva dona quan ella va complir els 18 anys.

La fiscalia va acusar Elizabeth Sabaditsch-Wolff després que un setmanari austríac de gran tirada enregistrés en secret la seva conferència i publiqués un article sobre tema.