Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 17 de febrer del 2011

Té Obama la més remota idea del que passa a Egipte i altres països musulmans?

El president dels EUA, Barack Obama, va encarregar als seus assessors en el mes d'agost un informe secret sobre els països àrabs susceptibles de viure una onada de manifestacions contra els seus governs. En aquest informe, Bahrain i el Iemen encapçalaven la llista dels 'punts calents' de les revoltes, segons revela el diari 'The New York Times'.

Però els esforços del diari demòcrata per deixar bé l'administració Obama xoquen amb la realitat. Una audiència ahir al Senat va revelar que les principals agències d'intel ligència dels EUA coneixen molt poc sobre la situació actual a Egipte i no estan familiaritzats amb el programa dels radicals islamistes del país.