Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 6 de maig del 2011

Com haurien cobert la mort de Hitler els mitjans que han cobert la mort de Bin Laden

Richard Littlejohn:
Aquest és el Servei de la BBC de l'1 maig del 1945. La confusió segueix envoltant els últims moments d'Adolf Hitler, que va morir ahir en el seu búnquer a Berlín. Increiblement, l'home més buscat del món vivia al cor de la capital del III Reich, a la vista de milions d'alemanys que asseguren que no eren partidaris dels nazis i que desconeixien els crims contra la humanitat del Fuhrer. Les primeres informacions suggereixen que Hitler ha mort d'un tret al cap quan les forces especials de l'Exèrcit Roig van irrompre a l'edifici. També diuen que va agafar la seva amant de molts anys Eva Braun, amb qui s'havia casat en una cerimònia secreta, utilitzant-la com escut humà.

Declaracions posteriors del Comandament Suprem Aliat indiquen que el Fuhrer podria haver ingerit un verí abans de suicidar-se amb un tret entre els ulls. Els informes contradictoris s'atribuiexen a la "boira de la guerra". El cos de Hitler ha estat cremat al jardí de la Cancelleria del Reich, però els aliats es neguen a publicar les fotos perquè són "massa horribles". Les tropes russes van filmar el cadàver, però es tem que la seva publicació pogués encendre el "carrer", ferint la sensibilitat nazi i donant lloc a atacs de represàlia. (...)

El primer ministre Mr. Churchill està convençut que era Hitler. (...) Els aliats diuen que les despulles de Hitler s'han acomiadat d'acord amb la pràctica cristiana establerta, però els apologistes de Hitler i els quintacolumnistes es queixen que no ha rebut un enterrament digne, amb tots els honors cermimonials nazis, i que ha estat tirat a la part posterior d'un camió de l'Exèrcit Roig. També hi ha preocupació sobre la legitimitat de l'operació militar que ha portat a la mort de Hitler. Els pacifistes volen saber perquè el Fuhrer no ha estat capturat viu i portat a judici. Alguns han afirmat que la invasió d'Alemanya era una clara violació del dret internacional. El mariscal Pétain, excap del govern de Vichy, ha protestat perquè les forces aliades havien violat il.legalment les fronteres de França, Itàlia, Alemanya i Holanda en la seva recerca durant sis anys del líder nazi.

Un destacat advocat dels drets humans, Sir Geoffrey Robertson QC, ha dit que la mort d'Hitler marca un precedent perillós. Si un dèspota notori, amb la sang de milions de persones a la seves mans, pot ser "assassinat" envoltat de la seva família en el comfort del seu propi búnquer, aleshores ningú pot estar segur. Sir Oswald Mosley, líder de la Unió Britànica de Feixistes, ha qualificat la mort de Hitler de "crim de guerra". Ha dit que les proves contra el Führer, incloent l'assassinat de sis milions de persones en camps de concentració, ha estat fabricat per la "conspiració internacional sionista" com a part de la seva campanya per establir un estat jueu a Palestina. Sir Oswald també ha al.legat que els bombardejos de Coventry, Plymouth i l'East End de Londres els va organitzar l'MI5 per ordre de Churchill, simplement per desacreditar els nazis. Per tot plegat, ha fet una crida a tots els nazis perquè es revengin.

Mentrestant, els Aliats tenen previst demolir el búnquer del Fuhrer per evitar que es converteixi en una atracció turística i un santuari. També s'han fet preguntes sobre la font d'informació que va conduir als aliats a l'amagatall de Hitler. (...) En qualsevol cas, queda clar que la mort de Herr Hitler ha donat a Mr. Churchill un impuls considerable en les enquestes d'opinió i està en camí d'una victòria aclaparadora en les properes eleccions generals.