Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 3 de maig del 2011

L'independentisme francòfon del Canadà s'esfondra

L'independentisme francòfon ha desaparegut pràcticament del mapa polític del Canadà. Una mica més i esdevé extraparlamentari. A les eleccions d'ahir, en les que el Partit Conservador del primer ministre, Stephen Harper, va aconseguir la majoria absoluta, el Bloc Quebequès ha passat de tenir 49 diputats a tenir-ne només 4. La patacada ha estat tan monumental que fins i tot el líder del Bloc, Gilles Duceppe, ha perdut el seu escó. Els grans vencedors a la província francòfona han estat els socialdemòcrates del Nou Partit Democràtic.

Amb 14,3 milions de vots escrutats dels 24 milions del cens, l'Oficina Electoral del Canadà ha publicat que el Partit Conservador compte amb el 39,7% dels vots el que li atorgarà 166 dels 308 diputats de la Cambra dels Comuns del Parlament canadenc. El socialdemòcrata Nou Partit Democràtic (NPD) ha aconseguit un total de 102 diputats (en tenien 37), el Partit Liberal 35 (en tenien 70), el Bloc Quebequès 4 (en tenia 49) i el Partit Verd, un.