Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 10 de juny del 2011

L'E.cològic també mata

L'Institut Robert Koch i l'Institut Federal d'Evaluació de Riscs d'Alemanya ho han confirmat: el brot d'E.coli prové de la soja germinada d'una granja d'agricultura orgànica de la Baixa Saxonia.

Aquesta confirmació significarà, segur, un cop dur per a l'orgull alemany, però sobre tot serà un cop sonat per al fonamentalisme ecologista i la mística de l'agricultura orgànica.

Com escrivia Arcadi Espada fa uns dies en un article titulat E.cologia -expressió que m'he permès manllevar per titular aquesta anotació- "si la infecció, enlloc d'associar-se a la cosa orgànica, a la cosa natural i a la puresa, s'hagués associat a l'energia nuclear", per exemple, "la senyora Merkel hauria decretat una moratòria de la vida i els digitals omplirien les seves portades d'alemanys amb tres caps alimentats exclusivament de soja nuclear".