Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 11 de juliol del 2011

Assalten l'ambaixada dels EUA Damasc i Obama no diu ni piu

Ni una paraula. Barack Obama ha donat avui una conferència de premsa i no ha dit ni piu sobre l'atac contra l'ambaixada dels EUA a Damasc. El fet que la compareixença pública del president nord-americà estigués centrada en la greu crisi del deute, no justifica el seu silenci sobre un fet tan greu i tan significatiu. No estem davant l'acció d'un grup de descontrolats que s'ha extralimitat quan passava per casualitat pel davant de la legació diplomàtica nord-americana, sinó d'una acció violenta promoguda i probablement organitzada per un Estat, en flagrant vulneració dels principis diplomàtics més elementals.

Una acció d'aquesta naturalesa reclama una resposta contundent i inequívoca. I més en aquest cas. Si el règim sirià s'ha vist en cor d'arribar a l'extrem d'utiltizar la violència per intimidar l'ambaixador dels Estats Units és perquè la passivitat de Washington davant la seva ferotge repressió els ha fet creure que Obama no està disposat a embolicar-se en un nou conflicte i que, per tant, és vulnerable. Certament, l'administració Obama i gran part de l'opinió pública nord-americana passen d'obrir un nou front a Síria, però el que es juga aquí és alguna cosa més que la concòrdia a l'interior d'un petit país, el que està en joc és si l'eix Iran-Siria-Hezbollah surt reforçat o no, si es dóna el tret de gràcia a l'islamisme radical o no i si s'aposta o no per l'èxit democràtic de la primavera àrab. De la resposta que doni l'administració nord-americana a la provocació de Damasc en dependrà en gran mesura el futur de la regió. I en dependrà també la credibilitat que encara li pugui quedar a un Obama cada dia més incompetent.