Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 13 de juliol del 2011

Els demòcrates egipcis forcen la transició

La presió dels milers de manifestants concentrats a la plaça Tahrir està desencallant, de mica en mica, la transició democràtica. Els demòcratas egipcis van tornar a ocupar la plaça divendres i avui han tornat a fer-ho. En aquests cinc dies, les autoritats egipcies s'han vist forçades a anar més enllà de les paraules i les promeses.

D'una banda, el viceprimer ministre, Yehia el Gamal, ha dimitit i el cap del govern, Esam Sharaf, s'ha compromès a remodelar el govern per agilitzar les reformes. Fins i tot, ha demanat a través de Facebook que la gent li proposi noms per ocupar carteres ministerials.

D'altra banda, s'ha anunciat que les eleccions legislatives previstes pel setembre es posposaran entre un o dos mesos, probablement fins el novembre. D'aquesta manera s'atenen les peticions en aquest sentit formulades per nombroses formacions politiques que es queixaven que no tindrien prou temps per estar preparades per participar en els comicis en igualtat de condicions amb l'expartit governamental o els germans musulmans.

Pel que fa als responsables de la repressió, la neteja a la policia ha començat. S'ha anunciat l'acomiadament sense precedents de 669 alts càrrecs, dels quals 505 són generals i 164 oficials d'alta graduació. Entre els acomiadats hi ha els policies acusats d'estar implicats en la mort de manifestants durant la revolució del 25 de gener. D'altra banda, els judicis per casos de corrupció seran públics i no a porta tancada com fins ara.