Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 9 d’agost del 2011

El malbaratament keynesia de l'Obama es evident

Xavier Sala i Martín: A tots els que diuen que els actuals deficits no han estat causats per un augment de la despesa publica sino per una caiguda dels ingressos per la crisi: mireu aquesta grafica. El malbaratament keynesia de l'Obama es evident.


Xavier Sala i Martín: Fa anys que ho vaig dient: no ens enfrontem a una crisi de demanda. Per tant, les politiques de demanda fracasaran. No es pot solucionar un problema d'exces de deute (privada) amb un augment geganti de deute (public). Sort que gent com el Ken Rogoff ho entenen. A veure si a ell li fan mes cas.

Xavier Sala i Martín: La caiguda de la borsa te una importancia relativa. Indica que els analistes pensen que la recuperacio a USA i EU es mes lenta del que esperaven fa uns mesos. Aixo em preocupa relativament poc. El que preocupa de veritat es la davallada dels preus dels commodities (petroli a 84$/barril!). Aixo indica que la "leve desaselerasion" pot estar arribant als paisos emergents (Xina). I aixo si que seria un desastre.