Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 19 d’agost del 2011

Les noves mesures econòmiques Zapatero comentades per Xavier Sala i Martín

XSM:
1.- Pel que fa als genèrics, ja era hora. No se perquè abans es pagava amb diners publics per productes que es podien comprar més barats. Un exemple de mala gestió pública. La mesura arriba tard pero més val tard que mai.

2.- Pel que fa a que les empreses avancin el pagament d'impostos és una mala idea. És com obligar a les empreses a concedir crèdits al govern. Això no es bo perquè treu liquiditat a les empreses en moments de manca de crèdit i no arregla el problema de fons que és que el deute del govern és massa elevat. Augmentar el deute quan tens un deute excessiu sembla anar en la direcció equivocada.

3.- Pel que fa a la reduccio de l'IVA per la compra de pisos de primera mà és incongruent i demostra que aquest govern no sap el que fa i va donant pals de cec. Si creuen que el problema immobiliari se soluciona amb bonificacions fiscals, per què van treure els avantatges fiscals per la compra de pisos fa nomes uns mesos? És molt contraproductiu que la gent vegi que el líder no sap on va.


Els acords aprovats pel govern aquest divendres.