Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 17 de febrer del 2012

Carbó, si us plau!

Cameron i Sarkozy han ratificat avui a París un acord per desenvolupar l'energia nuclear. Una energia cara de produir i més cara encara de mantenir en condicions de seguretat, i especialment perillosa per l'ús militar que se'n pot fer, com demostra, per exemple, el cas de l'Iran.

Cameron i Sarkozi el que haurien d'haver fet, amb una crisi d'endeutament galopant i amb el descrèdit de les teories de l'escalfament global, és apostar per una energia barata, amb reserves suficients, ben repartida, segura i, actualment, perfectament neta com és el carbó.

Com diu Antón Uriarte, per estrany que pugui semblar el carbó és el recurs energètic que més ha crescut al món des del 1998. També ho ha fet, però menys, el gas natural i l'energia hidroelèctrica. Les renovables amb prou feines arriben al 1,5% de l'energia primària. El petroli i l'energia nuclar han disminuit. Una tendència que anirà a més, especialment per la incorporació a l'economia global de països com la Xina o l'Índia.