Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 12 de març del 2012

Antifrau investiga l'exconseller d'ICV Francesc Baltasar i a Imma Mallol

L'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) investiga si quatre antics alts càrrecs d'ICV, entre ells l'exconseller Francesc Baltasar i l'extinent d'alcalde de Barcelona Imma Mayol, han incorregut en incompatibilitats per treballar o col·laborar amb l'empresa Aigües de Barcelona (Agbar).

Segons una portaveu de la institució, arran d'unes informacions publicada a la premsa, l'OAC ha obert una investigació d'ofici per descobrir si hi ha hagut irregularitats en la contractació dels exalts càrrecs d'ICV per part d'Agbar, quan no han transcorregut dos anys des que van abandonar les seves responsabilitats en l'administració.

De fet, tres dels investigats van ocupar responsabilitats en la conselleria de Medi Ambient, que va adjudicar obres per valor almenys de 182 milions d'euros a l'empresa Agbar.

Actualment, l'exconseller de Medi Ambient Francesc Baltasar assessora Agbar a través d'una empresa d'assessoria que presta els seus serveis a la companyia, mentre que l'exdirectora de serveis del la conselleria Elisenda Rius va ser nomenada el mes de juliol passat directora de recursos humans d'Agbar.

L'exsecretari general de Medi Ambient Eduard Pallejà treballa ara en una consultora que té en Agbar un dels seus principals clients.

També l'exregidor d'ICV a l'ajuntament de Barcelona Imma Mayol té vinculació amb Agbar a Balears, atès que va participar en unes jornades celebrades recentment en representació de la companyia.

La investigació de l'OAC pretén descobrir si els antics alts càrrecs d'ICV van incórrer en alguna irregularitat administrativa en relació amb la llei d'incompatibilitats o en un delicte, i en aquest cas remetran l'assumpte a la Fiscalia