Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 2 de març del 2012

Ni les retallades ni la reforma laboral passen factura electoral a CiU i al PP

Segons el baròmetre del CEO, si demà es fessin eleccions al Parlament de Catalunya, CiU tornaria a guanyar amb un nombre d'escons semblant al dels comicis del 2010. Els socialistes perdrien entre dos i tres escons. El PP mantindria el resultat obtingut a les eleccions catalanes amb una pujada de quatre a cinc escons i Esquerra avançaria Iniciativa, que mantindria el seu resultat, igual que Ciutadans. Solidaritat quedaria fora del Parlament. Si les eleccions fossin al Congrés dels Diputats, CiU no només tornaria a guanyar sinó que augmentaria encara més la distància amb el PSC, que podria perdre un parell de diputats més.

Altres dades del baròmetre:


El 76% dels catalans veuria bé un pacte fiscal que impliqui un concert econòmic

El 30,8% dels catalans prefereixen que Catalunya sigui "un Estat dins d'una Espanya federal", el 29% que sigui un Estat independent i el 27,8% ja els està bé que sigui una comunitat autònoma.

Però a la pregunta de "si demà es fes un referèndum per decidir la independència de Catalunya, vostè què faria?", hi ha un 44,6% que votaria a favor de la independència (un 45,4% a l'octubre), davant del 24,7% que ho faria en contra (el mateix percentatge que a l'octubre) i un 24,2% que s'abstindrien. Respecte al motiu pel qual votarien a favor de la independència, els que estan a favor de fer-ho, el 34,8% addueixen "la capacitat i desig d'autogestió econòmica" seguit de la percepció general que "Catalunya milloraria" (21,4%).

El 65,7% de catalans manifesten que Catalunya té "un nivell insuficient d'autonomia" davant del 23,9% que la consideren suficient.