Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 22 de març del 2012

"No es poden denunciar crims imaginaris sense córrer el risc que es cometin, a títol de venjança, crims reals"

Philippe Karsenty
Veiem clarament les conseqüències de la desinformació permanent de la que Israel és objecte, i de la qual l'afer Al-Dura és el símbol i la pedra angular. La incitació a l'odi contra Israel i contra els jueus en els mitjans de comunicació francesos ha arribat a la seva culminació: l'assassinat de nens jueus francesos. No es poden denunciar crims imaginaris sense córrer el risc que es cometin, a títol de venjança, crims reals. La falsa acusació que Israel assassina infants, incita a l'odi i l'odi porta a l'assassinat. Les mateixes paraules del terrorista, dient que havia volgut "venjar els nens palestins" és una demostració palpable de la terrible influència de la desinformació a la que Israel està sotmès. La pregunta ara és: fins quan permetrem que aquesta propaganda mortal prosperi?
Karsenty és un analista francès de mitjans de comunicació que s'ha fet famós per haver qüestionat l'autenticitat de les imatges que mostraven la mort del nen palestí Muhammad al-Dura per suposats trets de soldats israelians. Una manipulació mediàtica que va convertir aquell pobre nen en una icona mediàtica palestina i va llançar sobre Israel l'acusació falsa d'assassinar infants.